arrow arrow
Jan Gijsberts Erkel
(-)
Adriaantje Gijsberts
(-)
Jacob Crijns
(Circa 1575-)
Neeltje Jorisdr
(Circa 1575-)
Leendert Jans Erkel
(Circa 1595-)
Grietje Jacobs
(Circa 1600-)
Crijntje Leenderts Erkel
(-Before 1673)

 

Family Links

Spouses/Children::
Hendrik Jans van Eindhoven

Crijntje Leenderts Erkel 282,463

  • Marriage: Hendrik Jans van Eindhoven 282,463
  • Died: Before 17 july 1673 282

  General Notes:

492 148 3-6-1669
voor hugo blomvliet* (tek)(schout), arien jansz (tek) en cornelis ariensz verham (tek)(heemraden) stellen jan leendertsz de vis man van dirkje leenderts erckel (won. in t land van stein), hendrik jansz eynthoven man van crijntgen leenderts erckel (won. onder de vrijheid van gouda buiten de rotterdamse poort) en crijn jacobsz (schepen van goudriaen) als oud oom en voogd van de nagelaten kinderen van ariaentje leenderts erckel, daar voren de vern. verdere comparanten als mede voogden te samen zich ook sterk makende, in dezen alle erfgenamen van grietgen jacobs zalr. die weduwe en boedelhoudster was van leendert jansz erckel zalr., in leven gewoond hebbende alhier aan de vlist, hun zaliger moeder en grootmoeder, en jan aertsz van rijn (won. te schoonhoven), en wel de vern. erfgn. van grietgen jacobs 10m land en de verscr. jan aertsz van rijn voor 2m die gelegen zijn in zijn 8m dus te samen 12m land die zij verkocht hadden aan hendrik tonisz texcop (won. haastrecht). Gelegen aan de westzijde van de vlist (daarin gerekend de bergkade int waterschap de vlist). Strekt uit de diepte van de vlist tot de halve geersloot. Belend ten zuiden jan cornelisz tromp en ten noorden de weduwe van jan eeuwoutsz ouwerkerck. Is belast met 15 gl. (per?) mergen tbv. de stad schoonhoven. De koopsom van 10000 gl. is betaald. 463

Crijntje married Hendrik Jans van Eindhoven, son of Jan Jans van Eindhoven and Pietertje Adriaans Lamme 282.,463 (Hendrik Jans van Eindhoven died before 17 july 1673 282.)

Home | Table of Contents | Surnames | Name List

Steun deze site

Website generated with Legacy Family Tree.

Creative Commons License
This page by Oscar den Uijl is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.