Cornelis Stout
(Circa 1525-)
? ?
(-)
Pieter Cornelisz Stout
(Circa 1555-)
Adriaantje Cornelisdr
(-)
Maaike Pieters Stout
(Circa 1585-)

 

Family Links

Spouses/Children::
Jan Claasz Muijen

Maaike Pieters Stout 1126

  • Born: Circa 1585
  • Marriage: Jan Claasz Muijen 1126

  General Notes:

138 12.12.1630 (2)
Comp: Adriaentgen Cornelisdr, weduwe van wijlen Pieter Cornelissen Stout, geassisteert met Cornelis Wouterssen haar zoon en Cornelis Adriaenssen Crijcher, haar neef, ter eenre; Contra: Jan Pietersz Stout, voor hemzelf en voogd van de nagelaten weeskinderen van Aeriaentgen Pietersdr zal.; Jan Claessen, man en voogd van Mareke Pietersdr; Jacob Cornelissen Stout, voor hemzelf en medevoogd van zijne verdere susters en broer, minderjarig zijnde; Dirck Jacobsz, man en voogd van Berbera Cornelisdr Stout; Cornelis Pietersz Crijger en Jacob Pietersz Crijger. Alle erfgenamen, kinderen en kindskinderen van de voorn. Pieter Cornelissen Stout zal. Boedelscheiding.
Aeriaentgen Cornelisdr (weduwe) zal hebben de gerechte helft van de huysinge met den erve gelegen in de Kerckstraet (belent oost Jacob Bastiaenssen, west Gerrit den Wever) met nog een gerechte helft van een kennipwerf (gelegen onder Alblas, belent oost De Nederwaard, west Gerrit Sterrenburgh) en nog wat grienden.
Jan Pietersz Stout zal hebben de huysinge met den erve gelegen aan de Kinderdijk tegen Rijsewael, daer Pieter Cornelissen Stout in zijn leven gewoond heeft.
Jan Stout voorn. is bedeeld een mergen een hont een vierendeel hont seven schaft en sesthien voet.
Jan Claessen zal hebben een half hont en een vierendeel hont en een achtendeel hont vier schaft en een voet met de dijkage annex, gelegen in Blokweer in een kamp land groot elf hont, genaamd 't Vlietland aan de westzijde van de Vliet over aande voorste wetering. En nog wat grienden.
Jan Pietersz Stout zal betalen aan Aeriaentgen Cornelisdr, weduwe voorn. 800 cg. Etc. 598

Maaike married Jan Claasz Muijen, son of Claas and ? ?.1126 (Jan Claasz Muijen was born circa 1580.)

Home | Table of Contents | Surnames | Name List

Steun deze site

Website generated with Legacy Family Tree.

Creative Commons License
This page by Oscar den Uijl is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.