arrow arrow arrow arrow
Jan den Uijl
(1871-1949)
Marretje van Barneveld
(1880-1946)
Dirk Ruth Schreuder
(1882-1964)
Johanna van Eck
(1882-1959)
Rutger den Uijl
(1904-1972)
Maria Johanna Schreuder
(1908-2001)
Hans den Uijl 
(Click on Picture to View Full Size)
Hans den Uijl
(1939-)

 

Family Links

Spouses/Children::
1. Jannie C. Brons

2. Antoinetta Catherina van Silfhout
3. Martha Maria Bodewes

Hans den Uijl 1,3

  • Born: 20 february 1939, Utrecht 3
  • Marriage: (1): Jannie C. Brons 22 september 1959, Arnhem 2,3
  • Marriage: (2): Antoinetta Catherina van Silfhout 1965, Arnhem
  • Marriage: (3): Martha Maria Bodewes 1986 2

  General Notes:

Vrachtwagenchauffeur, verkoper, sales manager, directeur grootmetaalbedrijf, president-commissaris scheepsbouwbedrijf.

Dagblad van het Noorden, 21 maart 2003:

Oud-topman NS Huisinga president-commissaris bij CIG
Bouke Nielsen
groningen/darp - Voormalig NS-topman Hans Huisinga wordt voorzitter van de raad van commissarissen bij de Central Industry Group (CIG) in Groningen. Hij is voorgedragen door de grootaandeelhouders Friesland Bank en NPM Capital.

Er zijn geluiden dat Huisinga is benoemd vanwege de slechte resultaten bij CIG, maar algemeen directeur André Tienpont ontkent dat er enige miljoenen verlies is geleden. "We zijn nog bezig met de jaarrekening, maar operationeel hebben de Nederlandse vennootschappen vorig jaar positief gedraaid", zegt hij. Hij zinspeelt er op dat een verlies uiteindelijk mogelijk is door afwaardering van deelnemingen. Tienpont: "Maar onze kaspositie is verbeterd en daar kijken de banken naar."

500 werknemers

CIG is toeleverancier voor de scheepsbouw, met dochterbedrijven als Centraalstaal, Numeriek Centrum, Vuyk Engineering en SEC. Er werken nationaal en internationaal ongeveer 500 mensen bij CIG. Friesland Bank heeft sinds 2000 35 procent van de aandelen, die voor acht miljoen gulden werden overgenomen van de noordelijke werven. Friesland Bank toonde zich genegen te investeren in CIG. NPM Capital heeft 37 procent van de aandelen en het management 28.

Geen mededelingen

Dat er ontevredenheid is over de cijfers van CIG, wordt bij Friesland Bank niet ontkend. Maar verder wenst men geen mededelingen te doen, aangezien CIG een structuurvennootschap is en daarin hebben de aandeelhouders amper zeggenschap. "We zijn druk met CIG, maar alles wat we erover zeggen kan snel verkeerd worden uitgelegd", aldus een woordvoerster van de Friesland Bank. Zittend commissarissen-voorzitter is Hans den Uijl uit Kielwindeweer. "Huisinga is voorgedragen maar gaat geen dominante rol vervullen", zo zegt Den Uijl. Hij maakt plaats voor Huisinga als voorzitter, "maar ik heb die rol gekregen omdat ik van alle commissarissen het dichtste bij woonde". Huisinga woont in Darp bij Havelte. Tot januari vorig jaar was hij president-directeur bij de NS.

Hans married Jannie C. Brons on 22 september 1959 in Arnhem 2.,3 The marriage ended in divorce.

Hans also married Antoinetta Catherina van Silfhout, daughter of Cornelis Gerardus van Silfhout and Maria Geertruida Gerritje van der Velden, in 1965 in Arnhem. The marriage ended in divorce. (Antoinetta Catherina van Silfhout was born on 1 november 1937 in Arnhem and died on 12 february 2020 in Wierden.)

Hans also married Martha Maria Bodewes, daughter of Herman Cornelis Gerhardus Bodewes and Anna Geertruida Maria Bodewes, in 1986.2 (Martha Maria Bodewes was born on 10 january 1960 2.)

Home | Table of Contents | Surnames | Name List

Steun deze site

Website generated with Legacy Family Tree.

Creative Commons License
This page by Oscar den Uijl is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.